Preview Mode Links will not work in preview mode

PengePulsen er podcasten, hvor vi giver dig inspiration til, hvordan du får mest ud af din økonomi, så du får tid til alt det andet, der er vigtigt i dit liv.

Dine værter er Pernille Dehn og Malene Thuesen Nielsen.

Dec 8, 2017

I endnu en særlig udgave af vores podcast har Søren Otto Simonsen besøg af investeringsstrateg Andreas Østerheden og valutaanalytiker Andreas Steno i studiet.

De taler om november, hvor der skete en hel del flere ting i løbet af måneden, end der var udsigt til ved månedsskiftet. Olieprisen var i fokus og steg, også i kølvandet på OPECs møde om at fortsætte udbudsreduktionerne (3.03). Det har blandt andet ført til en strategiændring, hvor Andreas Østerheden anbefaler at nedbringe aktieandelen i Østeuropa og Rusland.

Den politiske front har i høj grad dikteret valutaerne (6.42), ligesom også den kommende skattereform i USA har sat gang i en sektor-rotation på aktiemarkederne (8.23). Tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynn satte markederne i bevægelse med markante rentefald og tilbagefald af dollaren (9.25). I Storbritannien har Brexit-forhandlingerne været i fokus (11.45).

I denne måned holder markederne særligt øje med centralbankmøderne i både Fed og ECB, og en renteforhøjelse fra Fed bliver allerede betragtet som en 'done deal' (15.40).

--------

Om denne kommentar
Nordea påtager sig intet ansvar for eventuelle dispositioner foretaget på baggrund af materialet. Mekanisk, fotografisk eller anden gengivelse af hele materialet eller dele heraf er ikke tilladt ifølge gældende lov om ophavsret.
Se ansvarsfraskrivelse.