Preview Mode Links will not work in preview mode

PengePulsen er podcasten, hvor vi giver dig inspiration til, hvordan du får mest ud af din økonomi, så du får tid til alt det andet, der er vigtigt i dit liv.

Dine værter er Pernille Dehn og Malene Thuesen Nielsen.

Apr 24, 2018

Globale aktier steg med knap en procent i sidste uge på ryggen af fine regnskaber, styrkede hårde nøgletal og en handelskrig, der er trådt lidt i baggrunden. 

Chefstrateg Philip Jagd forklarer, at især de udviklede markeder klarede sig pænt, mens Fjernøsten klarede sig dårligere, dog med Kina som det positive element i den region (1.30).

Generelt viser de bløde data svaghedstegn, mens de stærke data viser fremgang. Det er netop den udvikling, Philip Jagd har forventet ville komme, og aktiemarkederne har under uroen indpriset svagere bløde data fremover (5.55). 

Regnskaberne ruller ind til børserne i øjeblikket (11.18). Næsten 8 ud af 10 overrasker positivt på indtjeningen i USA, og analytikerne har opjusteret deres forventninger op til sæsonen. Nu forventet de en indtjeningsvækst på 20 pct. ifht. samme kvartal sidste år.

300 regnskaber på tværs af USA og Europa kommer i denne uge og bliver retningsgivende for aktiemarkederne (19.03) sammen med mandagens erhvervstillidstal og ECB-mødet på onsdag, hvor Draghi med en blød linje kan være med til at skubbe aktiemarkederne opad (20.50).

--------

Om denne kommentar
Nordea påtager sig intet ansvar for eventuelle dispositioner foretaget på baggrund af materialet. Mekanisk, fotografisk eller anden gengivelse af hele materialet eller dele heraf er ikke tilladt ifølge gældende lov om ophavsret.
Se ansvarsfraskrivelse.